Porsche motor revisie

Wanneer uw motor versleten is of veel olie lekt, kunnen wij deze reviseren. Zo kan de originele motor of versnellingsbak behouden blijven, wat de waarde van de auto zal verhogen (origineel). De motor wordt geheel gedemonteerd om alle componenten te reinigen, te beoordelen en op te meten. Hiermee kunnen we de omvang van de werkzaamheden bepalen.

Onderdelen waarvan de maatvoering buiten de fabriekstoleranties liggen worden vervangen of, indien mogelijk, gereviseerd. Indien nodig gaan we het carter opnieuw lijnboren. Het carter en cilinder contactvlakken worden gevlakt waarbij maatvoering van de tussenas, krukas, verdeler, koelventilator steun en versnellingsbak contactvlak worden afgestemd. De oliekanalen kunnen we dan pluggen en intensief reinigen en ook gaan we de sproeiers vervangen.

De krukas wordt d.m.v. Magnaflux gecontroleerd op haarscheurtjes en gepolijst. Ook zullen wij verbeteringen (modificaties) doorvoeren zoals Porsche dit op latere modellen heeft gedaan, bijvoorbeeld een oliepomp modificatie. De cilinderkoppen worden geheel gereviseerd (klepgeleiders, kleppen, klepveren en zittingen vervangen). En als het nodig is voorzien we de tuimelaars van nieuwe bronzen lagers en polijsten we ze (superfinish). Op verzoek zullen wij ook cosmetische aspecten als nieuw maken, zoals motorplaatwerk, oppervlaktebehandelingen aan motordelen en bevestigingsmaterialen opnieuw geel passiveren. Revisie werkzaamheden voeren we uit in een aparte en zeer schone ruimte waar we alle onderdelen we uiterst zorgvuldig rangschikken. Vanzelfsprekend zijn alle speciale gereedschappen aanwezig.